Välj rätt försäkring för din hund

Att ha en försäkrad hund är väldigt viktigt för dig som hundägare för att undvika plötsliga skyhöga veterinärkostnader som kan uppstå om din hund skulle skada sig eller bli sjuk. Med en försäkring får du hjälp med att betala för veterinärkostnaderna mot att du betalar en premie varje månad. Du kan anpassa försäkringen efter din hund för att försäkra dig om att allt du känner är viktigt eller oroar dig för ingår i priset.

Så ska du tänka när du ska välja

När du står inför valet om vilken försäkring du ska välja måste du ha några saker i åtanke. Det första du måste tänka på är din ekonomiska situation och vad du känner dig mest bekväm med att betala. Kom dock ihåg att ju lägre månadskostnad eller premie ju högre blir självrisken som du själv måste betala vid ett veterinärbesök. Det är garanterat att hunden kommer behöva veterinärbesök under livet, främst som valp och sedan som senior och då är det viktigt att du är förberedd. Du måste väga för- och nackdelar med låg månadskostnad och hög självrisk eller hög månadskostnad och låg självrisk. Du måste även tänka på din hunds ras, ålder och kön när du väljer eftersom olika raser har olika vanliga problem och det gäller även olika åldrar och kön. Du kan försäkra din hund med https://www.lassie.co/ som anser sig ha marknadens snällaste villkor. För att få olika prisförslag på försäkringar måste du först fylla i ett formulär om din hund så att du vet att förslagen på försäkringar kommer vara anpassade efter just din hund. De har dessutom ett slags belöningssystem där du kan lära dig mer om hundar och hur du håller dem friska och krya och i utbyte får du en lägre månadskostnad. Alltså sparar du pengar ju mer du lär dig och läser på om hur du tar hand om din hund på rätt sätt.

Därför är en försäkring viktig

Hundförsäkringar är bra både för dig och för din hund. Då vet du säkert att hunden kommer få den vård den behöver samtidigt som du vet att du kommer klara av den ekonomiska biten. Det blir en win-win-situation för er båda där ni kan känna er trygga och säkra. En försäkring blir lite som en livboj om olyckan skulle vara framme. En hund är ju ofta som en familjemedlem som hänger med på allt och är en mycket älskad medlem i hemmet. Därför får du med hjälp av en försäkring hjälp med att ta hand om din hund på bästa möjliga sätt om det skulle behövas. Ju tidigare du tecknar försäkringen desto bättre eftersom den då ofta täcker dolda fel som kan finnas på hunden sedan innan du fick den och priserna är ofta billigare om du försäkrar din hund medan den fortfarande är valp.