Försäkring till hundar

I Sverige ses hunden snarare som en familjemedlem än som ett vanligt sällskapsdjur. Din håriga vän njuter av mat speciellt anpassad för eventuella krämpor, får godis med högre kilopris än ditt eget godis, sover i sängen och får regelbunden veterinärvård. Det ses som en självklarhet att den älskade familjemedlemmen skall ha tillgång till allt det som krävs för ett bra välmående. Av den anledningen är det också oerhört viktigt att investera i en bra försäkring. För hundar som ytterst sällan är sjuka kan det många gånger kännas surt att betala på en dyr försäkring varje månad, men när olyckan väl är framme kommer du vara din försäkring evigt tacksam.

Risk för olyckor året om

Det finns alltid en risk att en olycka skall inträffa. Din hund kan rymma från trädgården och bli påkörd eller simma så långt ut i havet att det blir svårt att ta sig in igen. risken för drunkning är störst under vintern, trots att olyckor också händer under sommaren, men kan enkelt undvikas. Oftast inträffar olyckan för att hunden råkar gå igenom isen på sjöar eller större vattendrag och för lösa hundar kan det vara svårt att ta sig upp igen. Är din hund utrustad med en sele och lina minimerar du risken för drunkning och gör det lättare för dig att få upp hunden från det iskalla vattnet.

En bra försäkring räddar vardagen

Din hund vill vara ute och röra på sig. Han vill upptäcka nya roliga äventyr, springa på stranden och jaga kaniner över ängarna och om den möjligheten finns skall man självklart utnyttja den. Varken du eller din hund vill sitta innanför ett fönster och se världen passera förbi. Med en bra försäkring blir det eventuella veterinärbesöket enklare att betala för och du får pengar över till annat. Kanske är det dags att genomföra den där renoveringen av huset du längtat efter eller varför inte bygga ett stort trädäck där du och din hund kan njuta av långa soliga dagar tillsammans.