5 anledningar till att ha en hundförsäkring

Känns en hundförsäkring som en onödig utgift med en månadspremie som du behöver betala i onödan? Då är det dags att tänka om. Har du har tur kommer du aldrig behöva använda dig av din hundförsäkring, men i de flesta fall kommer den någon gång till mycket stor användning. Det kan t.ex. handla om att din hund blir sjuk eller skadad, alternativt att den är med om en olycka. Du kanske tror att du kan hantera veterinärkostnaderna när de kommer, men sanningen är att veterinärbesök kan bli otroligt kostsamma och svåra att klara av utan hjälp.

Känns en försäkring fortfarande som en onödighet? Då har vi tagit fram tre anledningar till varför du bör skaffa en och varför en hundförsäkring är så viktig att ha!

1. Att spara pengar kan bli kämpigt

Det är alltid bra att ha någon form av sparande för oförutsedda utgifter, men ett sparkonto fungerar inte på samma sätt som en försäkring gör. Hela syftet med en försäkring är att du ska vara skyddad med de riktigt stora, oplanerade och oväntade utgifter som du kanske inte har råd att betala direkt. Försäkringen täcker oftast en mycket stor del av din utgift, men inte allt.

2. Veterinärkostnaderna blir högre

I takt med att allt fler avancerade ingrepp utförs på hundar så ökar också veterinärkostnaderna. Du är kanske helt säker på att du skulle göra vad som helst för att rädda din hund, men är du verkligen ekonomiskt förberedd på de utgifter som väntar? En försäkring hjälper dig när du inte har råd att rädda din hund själv.

3. Skyddad mot mer än bara sjukdomar

Det finns hundägare som är säkra på att stora och allvarliga skador inte kommer inträffa just deras hund och därför väljer bort försäkringar, men sanningen är att hunden kan råka ut för så mycket mer än trafikolyckor eller bett från andra djur. Det kan t.ex. handla om ett dolt fel som uppfödaren inte berättade om eller visste om, men det kan också handla om kostnader för mediciner, skadestånd om en olycka händer, ersättning för rehabilitering efter skada eller något så “enkelt” som en avbruten tand.

Hitta en försäkring som passar dig

En försäkring behöver faktiskt inte kosta skjortan och i det långa loppet blir det en stor trygghet för dig och ditt husdjur. Se till att du jämför försäkringar innan du väljer och att du tittar på innehållet mer än på själva priset. Naturligtvis ska du inte välja den dyraste försäkringen bara för att innehållet är maffigt, utan betala bara för sådant som du verkligen behöver.