Tävlingshundar  

Det finns en hel rad av olika typer av tävlingar som man kan ställa upp på tillsammans med sin hund. Vissa väljer tävlingar där det handlar om utseende och stamtavla, medan andra är mer intresserade av agility, lydnad eller andra olika bruksprov.

Om man nu har valt att anmäla sin hund till en tävling är det noga att man förberett både sig själv och hunden väl. Hundar vill alltid göra sitt bästa och det är upp till dig som ägare att se till att hunden vet vad den ska göra.

 

Innan du anmäler din Large dog running down bridge in agility competitionhund är det viktigt att tänka på vilken typ av tävling du vill köra på. Vad passar dig och din hund bäst? Tänk efter på om hundens hälsa klarar av tävlingar du vill satsa på, speciellt om tävlingen innehåller mycket höjder, tyngd eller fart och fläkt. Något som få glömmer bort att förbereda sig för är om hunden är registrerad eller om det krävs någon viss typ av tävlingslicens för att vara med, så gör dig själv och din hund en tjänst genom att vara påläst.

När du har bestämt dig för vilken typ av gren eller tävling du vill anmäla din hund till är det viktigt att du går igenom tävlingens regler. Detta är ett måste och gäller oavsett vilken typ av tävling du valt. Alla tävlingar har sina olika regler och det kan sluta väldigt tråkigt bara för att man som ägare inte har kollat upp vad som gäller.

 

Internet är bra till mycket och här kan du enkelt söka fram olika klipp och filmer på just den tävlingen du valt att anmäla din hund till. Då ser du hur andra, kanske mer vana, personer arbetar tillsammans med hunden och får även ta del av hur tävlingen går till, början till slut.

Om du känner att det är svårt att komma igång själv finns det många bra instruktörer att använda sig av. För den som vill går det självklart bra att träna ensam, men genom att träna din hund tillsammans med andra människor kan du få en hel del tips och trix som kan vara avgörande.

Lycka till!