Ge din hund skugga i sommar

Visst är det väl helt underbart när sommaren väl står för dörren. Såväl människor som djur älskar solens varma strålar och vi tillbringar gärna så lång tid som möjligt på soldränkta platser. För hundägaren kan den underbara sommardagen dock snabbt omvandlas till en mardröm. Framförallt kortnosiga hundraser kan få problem med värmen, men det innebär inte att inte resterande raser kan drabbas utav värmeslag. Det är därför viktigt att se till så att djuret håller sig svalt, får i sig tillräckligt mycket vatten och aldrig någonsin lämnas ensamt i bilen.

Var förberedd på allt

Sommaren kan vara underbar för både hundar och människor, och är du bara medveten om sommarens alla faror vet du också vad du skall göra om olyckan är framme. På internet kan du ta del utav ett flertal hundtips inför sommaren, något som gör att du lättare kan slappna av och njuta av sommarledigheten. Troligtvis vet du redan att du inte skall lämna din hund ensam i bilen under de hetaste timmarna, något som hundägare världen över dagligen glömmer bort. Trots att solen inte står som högst på himlen kommer insidan av din bil ändå kännas som en bakugn, och det trivsamma baksätet omvandlas snabbt till en dödsfälla. Behöver du åka och handla, även om det bara är något litet, lämna hundan hemma.

Sommaren kan vara fylld av faror

Om du ser till så att din hund har tillgång till skugga i sommar behöver du inte oroa dig över värmeslag när ni njuter i trädgården. På sidor som till exempel Buildor hittar du såväl solskydd som parasoller, produkter din hund kommer vara dig evigt tacksam för. Det är dock viktigt att veta att det inte bara är solen som kan ställa till med problem. Sommarhalvåret är fästingarnas favorittidpunkt och även snokar och huggormar börjar dyka upp. På apoteket hittar du ett flertal redskap som underlättar borttagningen av fästingar på din hund, men även produkter som hindrar dem från att sätta sig där överhuvudtaget. Blir din hund ormbiten är det viktigt att du omedelbart tar kontakt med veterinären samt håller hunden stilla. Eventuellt gift sprider sig nämligen snabbare vid rörelse.